Taktil Stimulering

För balans i kropp och själ

Ge dig själv eller någon du bryr dig om en skön behandling som hjälper dig att varva ner.

Taktil stimulering rekommenderas bland annat för att skapa lugn och ro, lindra smärta, öka immunförsvaret, förbättra mag- och tarmfunktion och understödja nervsystemet.

Taktil stimulering passar alla och används med fördel för stressreducering som tex i företagshälsovård.

…. kanske är en Taktilbehandling något för just Dig!

Pris: 1 timme                                    500 kr

Oxytocin

Kunskapen om oxytocin och dess helande effekter finns vetenskapliga bevis för av bla. Kerstin Duvnäs-Moberg och Ashley Montagus.

Vid taktil stimulering påverkas det centrala nervsystemet och är av den anledningen bra vid stressrelaterade livssituationer. Kroppens reaktion av den mjuka behandlingsformen påverkar bland annat hormonet oxytocin som får oss att känna oss glada, positiva, närvarande och lugna. Oxytocin är ett naturligt ”Happy piller” …

Du stillar dig och blir närvarande i livet.   

Mjukare behandling/ alternativ Företagshälsovård

Taktilstimulering kombinerar en mjukare behandlingsform med en källa till kroppslig medvetenhet samt en känsla av att vara närvarande. Den hjälper mot stress, sömnbesvär och smärta.

Behandlingen ges med varma oljor och är en helkroppsbehandling att njuta av från början till slut. Taktilstimulering visar att det går att få bra effekt av beröring/massage, utan att det gör ont.

Ingrid Brännström, har mångårig erfarenhet av palliativ vård i livets slutskede och ett professionellt bemötande vid fysiska och psykiska problem.